Meld je aan bij Mimi's World

en geniet

luxe lingerie en prachtige badkledingupdates per e-mail

Sluiten

* Door je aan te melden, ga je ermee akkoord om e-mails van ons te ontvangen
en met onze Privacybeleid>

Terug naar Mimi's blog

Valentijns Wereld - Stylist en Mode Redacteur, Valentijn Fillol-Cordier

10 november 2017

De belichaming van de Parijse-chique stijl, de Franse stylist en de mode-editor Valentine Fillol-Cordier hebben onlangs onze exclusieve collectiescampagne gestyled, geschoten door Jane Mcleish-Kelsey en met Mimi muze Amber Anderson. We hebben haar post-shoot ingehaald om inzicht te krijgen in alles wat Valentine te bieden heeft.

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Mode stylist | Luxe lingerie
Valentine in haar vroege modellendagen. Foto Vanina Sorrenti.


Toen we vorige week opnamen maakten, ontdekte ik dat je een model was voordat je een stylist werd, wat was het, of wanneer was het, of was het een bepalend moment dat je tot styling dwong?

Ik heb altijd in een tijdschrift geleefd. Ik herinner me dat ik tijdschriften las vanaf het moment dat ik kon lezen, naar de tijdschriftenstand ging om tijdschriften bij mijn oma te kopen, ik wilde altijd in die wereld zijn. Ik werd een model en begon toen bepaalde mensen te ontmoeten; in die tijd was het het einde van 1999, vroege 2000's, het einde van de jaren negentig, en er was geen internet of sociale media. Er was geen glamourisering, niemand wist dat er een stylist was, het was niet overvol. Ik had vrienden uit de modeschool waar ik leeftijd 15 leerde kennen en ontdekte dat er niet veel mensen kleding op anderen droegen. Ik vond het gewoon leuk om afbeeldingen te maken, en een model zijn maakte deel uit van het maken van de afbeeldingen. Ik heb nooit geassisteerd - ik begon mijn carrière achteruit. Ik werkte vaak gratis, omdat ik dit voor mensen deed, omdat ik dacht dat het mijn leercurve was, gunsten voor mensen, maar het was echt een gunst voor me!

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Mode stylist | Luxe lingerie
Valentijn achter de schermen van de Mimi Holliday-campagneset

Een beslissend moment in mijn carrière was toen ik met Charles Anastase aan het werk staarde en hulpstukken met hem aan het maken was. Hij wilde zijn shows verplaatsen van Parijs naar Londen en omdat ik al in Londen was, kwam hij naar me toe om me te zien. Ik was aan het overleggen toen dit gebeurde en eindigde het vrij te stylen zonder dat het bedacht was - alles was zo last minute en ik zette de show samen zonder zelfs maar te denken dat ik het kon doen. En gelukkig kreeg de eerste show echt goede recensies! Ik deed alles vanaf het begin, modellen gieten, stylingoutfits erop zoals ze daar waren. Iedereen knuffelde me aan het eind - ik dacht, ik kan een show stylen, ik kan dit! Ik hou gewoon van de shows te doen, ze zijn zo speciaal, het is een moment in de tijd, ik hou gewoon van ze. Dus ik denk dat ik zo stylist werd!


Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Mode stylist | Luxe lingerie
Valentine in haar vroege modellendagen. Foto door Ellen Von Unworth.

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Mode stylist | Luxe lingerieEen catwalkshow van Charles Anastase, die door Valentine werd gestileerd

Heb je gebruikt om take over de shoots en zelf de styling doen, hoe is dat gegaan?

Ik was nooit bazig - mijn modellencarrière was cool, ik was geen massief model, maar ik wist altijd hoe ik kleding moest dragen en het lukte me altijd om er doorheen te werken. Mijn houding en hoe ik de kleding droeg, gaf mij de indruk dat ik het wilde. Ik werkte met Camilla Waddington en natuurlijk was ik zo opgewonden om te dragen waar ze me in stelden. In deze tijden deed ik wat mij werd gezegd. In feite, de eerste shoots die ik deed, heb ik de kleding op mezelf gestyled. Cindy Sherman deed dit lang geleden al, zichzelf stylen en zichzelf in de roos werpen. Het was absoluut een trend, maar in de mode-zin deed ik het ook, toen ik voor het eerst begon.

Mimi Holliday | Cindy Sherman | Stylist | Mode stylist | Luxe lingerie | fotografie
Fotograaf Cindy Sherman's beroemde zelfbenoemde zelfportretten

Wat is je favoriete woord?

Waarschijnlijk een vloekwoord, een scheldwoord, Frans of Engels ... allebei! Nog meer vloeken in het Frans, ik voel me niet zo op mijn gemak met vloeken in het Engels. F *** ing, verdorie, dat soort dingen dat je weet? Ik zweer veel denk ik.

Maak deze zin af: ik wou dat ik ...

Oh, ik ben hier vreselijk ... Oh ik weet het, ik wou dat ik meer tijd had! Meer bloederige tijd! Daar ga ik met het vloeken, zie je?


Als je één uur zou kunnen doorbrengen met iemand voorbij of tegenwoordig, wie zou het zijn?

Nelson Mandela ... Margaret thatcher - nee - misschien kan ik het haar vertellen ... Churchill? Nick Cave waarschijnlijk, of misschien David Bowie ... Ik heb hem nooit ontmoet of zag hem spelen, dus als het iemand zou kunnen zijn, zou hij het zijn!

String of knicker, of geen?

Knickers !! Helemaal. Geen teenslippers binnenkort ...

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Mode stylist | Luxe lingerie | onderbroek
Mon Belles hoog getailleerde knickers, £ 47. Reverie hoog getailleerde knickers, £ 45.


Haar en make-up? Haar of make-up?

Voor mij; geen haar, geen make-up. Maar onlangs deed ik mijn haar en make-up (het is heel zeldzaam), ik smeerde mijn haar terug, trok wat make-up aan en iedereen zei:
"Wat gebeurd er?!" Ik wil nooit een gevangene zijn om iets te moeten aandoen om mezelf te presenteren, als een masker. Normaal gesproken is het föhnen van mijn pony het meest wat ik doe, en dat is omdat ik een nieuwe badkamer heb met een haardroger in de badkamer, dus het is puur voor praktisch gebruik.


Als ik zeg Mimi Holliday - Damaris lingerie, wat is het eerste dat me te binnen schiet?

PRET!

Welke vaardigheid heb je die niet veel mensen weten?

Ik heb geen verdomde vaardigheden! Ohhh ik weet het niet, veel kleine dingen, maar niet erg goed! Oh eigenlijk, ik kan zingen - ik was in een band die in Glastonbury was genaamd 'The Big Pink'. Ik steunde de zang, ik deed het zodat ik het mijn kinderen op een dag kon vertellen!

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Mode stylist | Luxe lingerieValentine, zingende achtergrondzang voor 'The Big Pink'


Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Toen ik 16 was, was ik met een veel oudere man aan het daten, wat een fantastische ervaring was. Ik herinner me dat hij zei om het dagelijkse leven de schoonheid van de relatie te maken.

Wie was het meest interessant om te stijlen?

Ik moet zeggen: Geraldine Chaplin, de dochter van Charlie Chaplin, voor het tijdschrift Violet (Valentine is mode-editor van The Violet Book). Ze was absoluut geweldig, ze was volledig kneedbaar en vertrouwend. Het was een prachtig teamwerk. Ze had er alle vertrouwen in, ze was over 70 heen, maar veel zelfverzekerder dat elke bloedige fucking 25-jarige met een publicist je vertelt hoe je ze neerschiet. Hier heb je een 70-jarige vrouw, een geweldige, krankzinnige actrice, die veel mooier is en begrijpt wat je daar allemaal te doen staat!

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Mode stylist | Luxe lingerie | Violet boek
Geraldine Chaplin in Violet Book Issue 4, gestileerd door Valentine

Waar is je favoriete plek?

Mijn bed, wakker met tijdschriften en snacks, mijn computer, mijn vriend en mijn kinderen.


Wat is het stoutste ding dat je ooit hebt gedaan en weggehaald?

Ik heb geen idee, en als het erg ondeugend is, zal ik het zeker niet zeggen!


Wat is je p ** n-ster naam? (De naam van uw eerste huisdier en de meisjesnaam van uw moeder)

Het is niet goed en erg saai; Tomy Fillol.

Je favoriet van de old-school supers?

Claudia Schiffer

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Mode stylist | Luxe lingerie
Claudia Schiffer voor de Guess Jeans-campagne, 1989

Eén boek dat je klaar moet maken voordat je sterft?

Alles door Marguerite Duras. Degene die altijd indruk op me maakte, was blauwe ogen met zwart haar - 'Les Yeux Bleus, Cheveux Noirs '.

Waar slaap je in?

In de zomer slaap ik in vintage katoenen slip, en sommige in zijde. In de winter zit ik vaak in een nachthemd. Ik heb de neiging koud te zijn - als het niet de zomer is, moet ik lange mouwen hebben!

Wat is je favoriete mode / redactioneel / campagne-imago ooit?

Avedon / Versace-dingen!


Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Mode stylist | Luxe lingerie
Versace Spring 1994. Foto - Richard Avedon

Trots moment in je carrière?

Fotograferen voor Mimi Holliday! Haha ... Er zijn veel momenten. Dat Charlotte Olympia show met de vrucht, het was als een Broadway-show. We hebben veel pijn gehad - het was een echt succes. Maar ik denk niet dat dit HET moment is ... Het moet nog komen!

Wat is de meest zenuwslopende, ontmoedigende shoot waar je ooit aan hebt gewerkt?

Er is er geen. Altijd momenten, maar nee, niet echt!

Van de nieuwe, exclusieve collecties die je hebt gestileerd, wat is je favoriete stuk / set? En ja, je kunt het hebben!

Haha! Ik denk dat het de hoge taille is, de zwarte en witte - oh nee, eigenlijk is het de zwarte kanten beha met de kanten polsband!

Mimi Holliday | Mon Belles | Luxe lingerie | Valentine Fillol-Cordier | Modeontwerper
De 'Mon Belles' Comfort BH en hoge taille knicker


Laatste opmerkingen, laatste woord?

Tot de volgende keer!

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Mode stylist | Luxe lingerieValentine op set, styling van de exclusieve collecties van Mimi Holliday, Autumn 2017

http://valentinefillolcordier.com

<Terug naar Mimi's Lingerie Blog

Net als ons verhaal?

Word lid van de chat, we horen graag uw gedachten.

* Beperkt tot één code per klant

6 Reacties

 • Lizzie

  Zo gaaf hoor je terugkijkt op verhalen uit de shoot Mimi! Valentine is geweldig - zo'n cool verhaal en super empowerment dat ze daar gewoon naar toe ging en haar ding deed! Als je van iets houdt, laat het je gewoon zien met een beetje vastberadenheid dat het je kan brengen! Girl Power. Xx

 • Damaris

  Valentine .... Ik vond het leuk je zo veel te interviewen!
  Het was een genoegen om je te ontmoeten en bedankt voor het geweldige project ... Ik hield van je magische koffer vol schatten. Love Damaris xxx

 • Madeliefje

  Van de exclusives houden!

  De zwarte kanten bh met bolletjes bandjes is ook mijn favoriet!

 • Mimi Holliday

  Hallo Cassie!

  Ze zijn nu online beschikbaar, je kunt ze hier vinden:

  https://www.mimiholliday.com/collections/all-lingerie-collections

  Veel plezier met winkelen! X

 • Cassie

  Wanneer zijn de collecties van deze shoot beschikbaar alsjeblieft?

 • Amelia Winters

  Ze is als een advertentie voor Parijse stijl! Zo moeiteloos en chic, ik wou dat ik haar kledingkast had haha ​​Ik wed dat het een absolute schatkamer is. Ik herinner me haar artikel met Susie Bubble in The Guardian en heb sindsdien altijd van haar stijl gehouden! Heel cool dat ze je laatste campagne x heeft gedaan

Artikel toegevoegd aan winkelwagen

Ga verder met Winkelen Bekijk uw winkelwagen